050-193-555-8
063-921-555-8

Режим роботи:
10.00 - 18.00

050 193 5558

Вишивання на водорозчинному флізеліні. Майстер клас



Вишивання українських сорочок - споконвічна традиція нашого народу. Недивно, що на сьогоднішній день користуються популярністю безліч різновидів та технік цього рукотворного мистецтва. Із розвитком технологій, звичайно ж, з'являються нові. У нашому магазині ви можете купити схему на водорозчинному флізеліні, що вишививається надиво швидко та легко.



Схема для вишивання на водорозчинному флізеліні являє собою тонку напівпрозору матерію із нанесеним малюнком. Візерунок може бути підготовлений під вишивку різними техніками: хрестиком, рахунковою гладдю та інші. Виходячи з цього він матиме різну структуру (кольорові квадрати, рисочки або суцільні кольорові елементи).

Водорозчинний флізелін розрізняють пришивний та клейовий. Перший примітується до виробу нитками, що видаляються по закінченню роботи. Клейовий - кріпиться до тканини за допомогою праски. Якщо ви обрали для роботи останній - радимо уважно прислуховуватись до порад на упаковці, щоб уникнути псування схеми, або, щонайгірше - тканини.

Вишивання схеми на водорозчинному флізеліні: з чого почати


Вишивання на водорозчинному флізеліні
Обираючи схему на водорозчинному флізеліні звертайте увагу на його щільність. Чим міцніша тканина із нанесеним малюнком, тим зручніше вишиватиметься, тим менший ризик його псування під кінець роботи (особливо при вишиванні фрагментів великих розмірів).


Вишивання на водорозчинному флізеліні
Перед початком вишивання розріжте окремі фрагменти схеми (якщо вони надруковні на одному акруші).
Тут можна проявити фантазію - адже маючи перед собою готовий малюнок ви можете створити різноманітні варіанти вашої вишиванки просто прикладаючи частини схеми до тканини.

Вишивання на водорозчинному флізеліні
Примітайте фрагменти водорозчинної схеми до полотна згідно задуму. Найкраще використовувати нитку контрастного кольору. Її потім буде видалено. Не радимо робити стібки по надрукованих елементах чи занадто якісно закріплювати нитку.


Вишивання на водорозчинному флізеліні
Далі вишиваємо задуманий візерунок, дотримуючись структури схеми, починаючи з центру малюнка. Для зручності можна використовувати п'яльця, чи будь-які інші допоміжні пристосування.
Важливо! Уникайте контакту схеми із водою чи вологими руками, ажде вона розчиниться завчасно.

Вишивання на водорозчинному флізеліні
Найбільшою перевагою вишивання на водорозчинному флізеліні є, однозначно, швидкість та легкість. Не потрібно рахувати хрестики, відсутня загроза зробити помилку, ми одразу бачимо кінцевий результат. Лишається лише вишивати собі у задоволення.
Недоліком - є недостатня точність стібків відносно структури тканини (якщо сорочка під вишивку виготовлена з домотканого полотна рівномірного плетіння). Також є ризик передвчасного розчинення схеми при недбалому її використанні або поганій якості.

Розчиняємо схему у воді



Вишивання на водорозчинному флізеліні
Після закінчення вишивання лишається розчинити флізелін у воді. Цей процес найзахопливіший! Якщо поруч є діти - варто довірити їм це дійство - адже подібна "магія" трапляється не щодня. Для розчинення схеми на флізеліні можна використовувати слабоконцентрований мильний розчин, додати трохи оцету для активізації кольору вишивки, або просто прохолодну воду. Прополощіть вишиванку декілька разів, щоб остаточно видалити рештки схеми.
Детальніше про прання вишитих виробів читайте тут.


Вишивання на водорозчинному флізеліні
Ось так наша сорочка-вишиванка із легкістю створена за допомогою водорозчинної схеми. Спробуйте і ви! Ласкаво просимо до перегляду колекції схем на водорозчинному флізеліні від Майстерної Вишиванки. Бажаємо успіхів та натхнення. Приємного вишивання!



Створення сайту AP-studio
Каталог украинских интернет магазинов Украина онлайн Украинский портАл UAShop.org Каталог интернет-магазинов Украины