050-193-555-8
063-921-555-8

Режим роботи:
10.00 - 18.00

050 193 5558

Накладна канва - вишивання з легкістю



Створення першої вишиванки - це надзвичайно захоплюючий та цікавий процес, проте для когось це може здатись складним завданням. І даремно! Вишивати, на диво, легко та швидко. А щоб збільшити комфортність виконання завдання у нашому магазині ви маєте можливість купити накладну канву для вишивання.



У цій статті піде мова про накладну канву, що висмикується після виконання роботи. Нею часом користуються і досвідчені майстрині, але все ж ми б радили її тільки для перших двох-трьох робіт. Так як у нашому магазині усі сорочки зшиті з натурального домотканого полотна, то вони найкраще вишиваються просто по тканині, адже мають чітку структуру волокон.

Вишивання з накладною канвою: з чого почати


Вишивання з накладною канвою, що висмикується
Накладна канва може бути з різним діаметром клітинок. Чим він більший, тим легше вишивати, тим більші будуть хрестики і, закономірно, сам візерунок. Розмір шматочка має бути трохи більшим за запланований узор, щоб було за що потім братись при висмикуванні.


Вишивання з накладною канвою, що висмикується
Найперше, що потрібно зробити - це на твердій поверхні, (на столі) розкласти канву та розкреслити її 10 на 10 клітинок. Це не обов'язково, але значно полегшить завдання при підрахунку хрестиків у подальшому, адже більшість схем для вишивання так само розкреслені. Робити це можна звичайною ручкою чи маркером, найкраще - спеціальним, водорозчинним, головне, щоб не перебилось на тканину.

Вишивання з накладною канвою, що висмикується
Далі закріплюємо канву на вишиванці. Прикріпити її важливо так, щоб розкреслені вами квадрати збігались із тими, що є на вашій схемі. Пришиваємо накладну канву звичайною ниткою по периметру та по центру (потім її буде видалено). Чим міцніше та щільніше наші стібки - тим краще.


Вишивання з накладною канвою, що висмикується
Далі вишиваємо задуманий візерунок, дотримуючись структури клітинок накладної канви. Починаємо з центру малюнка (з центральної точки зверху); вишиваємо одну сторону, а тоді іншу. Намагайтесь затягувати нитки трохи більше за звичне, так як у подальшому стурктуру тканини буде проріджено.

Як висмикувати накладну канву


Вишивання з накладною канвою, що висмикується
Після закінчення вишивки нам лишається лише висмикнути канву з-під нашого візерунку.
Найперше - видаляємо допоміжні нитки, якими ми кріпили канву та відрізаємо зайві її частини (якщо такі є).
Важливо! Перед початком видалення канви, її варто намочити водою, для того, щоб її структура стала більш м'якою. Лишаємо приблизно по 5см з кожного боку.


Вишивання з накладною канвою, що висмикується
Першими висмикуємо крайні нитки канви до початку вишивки, створюємо "бахрому". Починаємо висмикувати з-під малюнку - найкраще з менш зашитого краю та, по можливості, з більш короткого.


Вишивання з накладною канвою, що висмикується
Закінчивши з одним боком - переходимо до іншого, поки повністю не закінчемо видаляти канву.


Вишивання з накладною канвою, що висмикується
Ось і все - наша вишиванка вишита за допомогою накладної канви. Сподіваємось, ця стаття була для вас корисною. Бажаємо успіхів та натхнення.



Створення сайту AP-studio
Каталог украинских интернет магазинов Украина онлайн Украинский портАл UAShop.org Каталог интернет-магазинов Украины